26.4.10

Grilli-, uinti- ja konserttikausi avattu

Karlsruhessa on ollut aurinkoista ja lämmintä viimeiset neljä päivää. Mukavat kämppikset päättivät siis grillata sunnuntaina. Jokainen osti ja valmisti jotain, kustannukset laskettiin ja jaettiin tasaisesti. Tein sulatejuustolla täytettyjä herkkusieniä, jotka oli kääritty pekoniin. Nam! Sitä mieltä olivat kämppiksetkin. He olivat myös ostaneet nakkeja, bratwursteja ja muuta lihaa grillattavaksi. Sen lisäksi grillasimme kesäkurpitsasiivuja. Tarjolla oli myös erilaisia herkullisia salaatteja. Olin löytänyt kaupasta 2 %:sta siideriä, jota joimme aterian kanssa. Lauloin jopa Euroviisu-laulun, eli teekkarilaulun, jossa mainitaan saksa.

Grillauksen jälkeen valmistauduin ensimmäiseen kuorokonserttiin paikallisen Cantus Solis -kuoron kanssa. Esiinnyimme Karlsruhen lähellä olevan kylän kirkossa hyväntekeväisyyskonsertissa. Ohjelmistossa oli kaksi virolaista teosta, jossa toisessa laulettiin viroksi. Olin hieman valmentanut kuoroa viron lausumisesta, vaikken itsekään osaa viroa. Minun vironi kuitenkin kuulostaa enemmän virolta kuin saksalaisten viro. "Kui" ja "suitsetamise" kuulostavat Ranskan lähellä asuvien saksalaisten suussa seuraavalta: "kvii" ja "sviitsetamize". Esitimme myös Brahmsin Fest- und Gedenksprüche -sarjan, jonka olin laulanut vuosi sitten ystäväni B-tutkintokonsertissa, joten pystyin esittämään sen harjoittelematta. Minulla oli ollut kolme harjoitusta ennen konserttia, mutta selvisin lähes kaikista teoksista. Yhtä en pystynyt laulamaan, koska se oli kuoron vanhaa ohjelmistoa eikä sitä harjoiteltu ennen keikkaa kertaakaan.

Viime viikolla löysin ulkoilmauimahallin, jossa on 50 m:n allas. Tiloissa on myös sauna, mutta sen käyttäminen maksaa ylimääräiset kuusi euroa. Muuten sisäänpääsy on 2,20 e opiskelijalta. Ulkoilma-allas on ainoa laatuaan, joka on myös kylmällä kaudella auki. Ennen toukokuuta uimareiden pitää maksaa joka uintikerralla lämmitysmaksu, joka on ylimääräiset 1,50 euroa. Pukukopit ja suihkutilat ovat siistit ja kaappeja varten pitää olla joko oma lukko tai lainata lukkoa uimavalvojalta panttia vastaan. Jossain vaiheessa minun täytyy varmaan käydä Bauhausilla hakemassa oma lukko.

Paikallinen julkisen liikenteen organisaatio KVV (Karlsruher Verkehrbund) ehdottaa kotisivuillaan kuukauden vaellusreittiä. Reitit alkavat ja loppuvat jollakin julkisen liikenteen pysäkillä. Ajattelin joku päivä kokeilla sellaista vaellusreittiä - mikä tapa tutkia Schwarzwaldia, paikallista luonnonpuistoa.

Ensi viikonloppuna lennän Barcelonaan viettämään vappua kahden työkaverin kanssa. Sitä varten minun pitää vielä ehtiä ommella paikalliselle patsaalle teekkarilakki. Ompelin jo ensimmäisen prototyypin lakista, mutta se ei taida toimia, joten ompelen lakin vielä uudestaan.